Schimbarile climatice si RPA


Despre schimbarile climatice se discuta din ce in ce mai des, iar cauzele lor sunt analizate amanuntit, inclusiv cu implicarea Uniunii Europene.

Acestea au insa si efecte mai putin vizibile cu ochiul liber: industrii majore sunt obligate sa isi schimbe modul de lucru, strategia pe termen mediu si lung si felul in care comunica cu consumatorii/utilizatorii. Dintre ele,  agricultura este in prim plan, atat prin impactarea directa a obiectului de activitate, cat si prin influenta globala a posibilelor efecte resimtite la acest nivel.

Pentru a ramane flexibile in fata acestor provocari, companiile din agricultura au nevoie de instrumente-cheie. Acestea trebuie sa le permita: controlarea in timp real a factorilor-cheie din procesele interne, colectarea informatiilor si analizarea lor in functie de prioritati, urmarirea indicatorilor de performanta si interventii punctuale in sistem.  Progresele in domeniul tehnologiei inseamna si solutii inovative care, odata implementate, integreaza si afecteaza toate nivelurile de business.

RPA este una din solutiile inovative care poate raspunde acestor nevoi organizationale  In agricultura de exemplu, cu ajutorul RPA, se pot automatiza si eficientiza procese ca:

  • reglarea umiditatii si a temperaturii in silozuri ;
  • interpretarea datelor meteo in timp real si declansare de actiuni de inhibitie sau protectie;
  • update in timp real a stocului existent/ necesarului de ingrasaminte, combustibil, etc;
  • analiza predictiva productie, pierderi, vanzari.

Mai mult de atat, in domeniile in care variatiile factorilor sunt mari si impacteaza comportamentul companiilor, comunicarea catre consumatori/utilizatori trebuie sa fie prompta si transparenta.

Integrarea proceselor automatizate cu un CRM, de exemplu, poate sa ajute la gestionarea lucrativa a relatiilor, astfel incat performanta comerciala sa ramana ridicata. Se inchide eficient ciclul de vanzare, iar influenta pozitiva este resimtita pana la clientul final.

In functie de specificitatile pietii pe care actioneaza  organizatia, se pot identifica si alte zone de interes. Acestea sunt cele unde automatizarea poate sa influenteze decisiv rezultatul. In cadrul maparii minutioase pre-implementare, o etapa pe care echipa noastra de RPA o considera extrem de importanta,  acestea sunt usor de evidentiat, iar solutiile personalizate facil de conturat.

 Tehnologia are asadar raspunsuri si pe masura ce ele sunt implementate, pot fi scalate, imbunatatite si disponibile la o scara mai larga. Daca activezi in agricultura, da-ne un semn aici si descoperim impreuna cum sa nu fii surprins de schimbare.