Dynamics 365 și Industria 4.0

Îmbunătățește-ți performanța cu industria 4.0 prin consolidarea și distribuirea de produse, integrate în noua tehnologie de producție. Colectează și analizează date, sporește automatizarea, auto-optimizarea și crește nivelul de receptivitate către consumatori.

Microsoft Dynamics 365 este un set de aplicații cloud-based, care cuprinde CRM (managementul relațiilor cu clienții), ERP (Planificarea Resurselor Întreprinderii), Power BI și programe de inteligență artificială.

Acestea presupun o serie de funcții, care permit organizațiilor să faciliteze operațiunile de procesare de date, experiențele consumatorilor, să reducă complexitatea costurilor și să ofere soluții revoluționare pentru o comunicare agilă.

Dacă ai luat în considerare implementarea sistemului de CRM pentru organizația ta, am pregătit o listă, cu 10 aspecte, pe care să le ai în vedere pentru o implementare de succes.

Tehnologiile industriei 4.0

Diversitatea tehnologiilor contribuie la consolidarea industriei 4.0 și sunt relevante pentru o transformare digitală ale companiilor de producție. Amplifică productivitatea, modul de operare și de livrare a valorilor de producție, cât și de brand către consumatori:

 • Computerizarea Cloud. Se referă la serviciile de implementare și resursele fundamentale de IT, care sunt solicitate online.
 • Inteligența Artificială (AI) . Bazate pe introducerea de date, AI poate anticipa comportamentul consumatorilor, identifică tipare umane și livrează rezultate înalte pentru sarcini complexe, în timp ce continuă să creasă, la rândul său, prin intermediul informațiilor pe care le-a acumulat anterior și datoriă celor actuale. Microsoft s-a făcut cunoscut pe piața de AI prin investițiile pe care le-a făcut din 2019 și până în prezent. Cea mai relevantă fiind despre ChatGPT.
 • Conectarea serviciilor de specialitate. Monitorizarea de la distanță devine posibilă prin serviciul de specialitate, care valorifică tehnologia IoT. Pentru facilități și dispozitive, companiile de producție, utilizează mentenanța anticipativă. Ca urmare, compania poate beneficia de pe urma satisfacerii consumatorilor, un nivel diminuat de indisponibilitate a dispozitivelor și rate de remediere punctuale.
 • Internetul obiectelor (IoT). În termeni simpli, IoT permite companiilor să detecteze disfuncționalitățile în faza inițială. Conectează obiectele fizice cu alte obiecte prin intermediul utilizării de internet sau a unei rețele locale. Datorită senzorilor dispozitivului, IoT poate înțelege modificările care se desfășoară cu privire la vibrație, umiditate, energie sau temperatură. Astfel de date pot fi transferate într-un calculator și, în consecință, analizate.

Beneficiile aplicării Dynamics 365 pentru industria 4.0

Domeniul de producție este în permanentă schimbare. Ca o companie să se mențină în direcția spre care aspiră, trebuie să valorifice soluții adaptabile și accesibile. Pentru ca aceasta să devină realitate, Microsoft Dynamics 365 este opțiunea potrivită pentru această industrie grea de procesare.

 • Îmbunătățește experiențele consumatorilor. În ultimii ani, tehnologia a oferit întreprinderilor, tehnici și canale de comunicare aplicabile pentru o varietate de consumatori. Așteptările și cererile acestora nu au fost puține, prin urmare companiile au fost nevoite să livreze servicii excepționale.
  • • O bază de date comună pentru întreprinderi și clienți, care poate extrage, în timp real, experiențele consumatorilor și să răspundă întrebărilor pe care le au
  • • Utilizatorii pot modifica, de mai multe ori, în faza inițială a comenzii sau în timpul procesului de producție (Simplificând, astfel, deciziile de MAKE sau BUY) și pot prezice efectele acestei schimbări
  • •Construiește loialitatea de consumator, fii receptiv la nevoile acestora și rezolvă problemele pe care le au. Este esențial să fii activ, altfel lipsa de comunicare poate afecta nivelul de încredere al consumatorilor
 • Îmbunătățește profitabilitatea. Ca să atingi potențialul maxim, ca organizație, trebuie să profiți de instrumentele disponibile pentru a-ți optimiza și accelera serviciile, astfel încât să îți redirecționezi atentia către consumatori. Dynamics 365 scade șansele erorilor, elimină rezidurile și valorifică nevoile consumatorilor.
 • Sporește flexibilitatea întreprinderii tale. Microsoft Dynamics 365, poate fi ușor ajustabil în funcție de cerințele întreprinderii, dar, în același timp, în funcție de cererile consumatorilor. Aplicațiile Dynamics 365 oferă publicului o gamă largă de instrumente care pot fi extinse sau reduse.
 • Digitalizarea operațiunilor și proceselor. Cu Dynamics 365 compania poate folosi o singură platformă, care să gestioneze totalitatea proceselor și operațiunilor, într-un mod rapid. Cu abilitățile Dynamics 365 producătorii pot rezolva probleme practice cu soluții digitale automatizate.
 • Aplicabilitate definită a informațiilor din întreprindere. Capabilitățile Dynamics 365 AI extrag insight semnificativ din informațiile acumulate, fac preziceri în funcție de evenimente sau acțiuni anterioare cu ajutorul instrumentelor anticipative.

 Cu instrumentul anticipativ, care colectează informații bazându-se pe anotimp sau trendurile de market, aplicația este utilizată la un nivel înalt pentru planificare și forecasting (prezicere). În consecință, potrivit predicțiilor aplicației, compania poate optimiza productivitatea, astfel încât să elimine resursele nefolositoare, care ar putea să îngreuneze creșterea loialității clienților.

Care este cel mai oportun moment pentru a implementa Dynamics 365 în industria producătoare?

În general, companiile de producție nu respectă o linie directoare, deoarece acestea sunt construite pe baza unor condiții diferite, iar implementarea de Dynamics 365 poate varia în funcție de lipsurile care se regăsesc la nivelul structurii.

Cu toate acestea, în cazul în care compania trece printr-o perioadă dificilă, am pregătit o listă care îți va fi folositoare, dacă dorești să sporești nivelul de producție.

 • •Implementează Dynamics 365 dacă întreprinderea întâmpină probleme cu planificarea de producție sau verificarea calității. Îți poate simplifica operațiunile de organizare.
 • •Dacă dispui de un buget redus și nu reușești să identifici care sunt lucrurile la care trebuie să renunți, Dynamics 365 recunoaște și aplică procedurile și oferă oportunități de reducere a costurilor de producție.
 • •În cazul în care compania se extinde la o scară largă, Dynamics 365 are capacitatea să monitorizeze datele de producție și să îți îmbunătățească operațiunile de producție.