Microsoft 365 Copilot – Noua generație AI pentru business

Microsoft 365 Copilot schimbă jocul prin redefinirea funcțiilor pe care le introduce AI în industria de business. Un instrument vital, care te poate susține în orice îți propui. Doar rulează comanda și el execută!

Renunță la vechile obiceiuri efectuate manual și permite asistentului tău să contribuie la îmbunătățirea și eficientizarea modului tău de lucru.

Am atins un moment al vieții noastre în care nu mai putem depinde exclusiv de munca fizică, îndelungată, care ne privatizează de anumite lucruri simple. Omul a fost creat să-și elibereze spiritul creativ, inovativ și să continue să producă mai mult decât își poate inchipui, iar obstacolele inevitabile au devenit o piedică a laturii sale creatoare.

Pentru a reîncepe să-și cultive ideile unice și ingenioase, oamenii au creat inteligența artificială, un aliat de încredere care să-i împingă spre o nouă era a digitalizării. Prin intermediul inteligenței artificiale, cât și a exprimării creativității libere, am ajuns în punctul în care privim ceea ce am creat și descoperim o nouă versiune a inteligenței noastre.

Și-așa, prin același mod, imposibil de oprit, ne bucurăm de invențiile noastre.

Așa se face că Microsoft 365 Copilot a luat naștere, prin nestăvilita imaginație a omului care a pus bazele unui nou model de limbaj (LLMs) pentru a deveni cel mai rapid, inteligent și silitor asistent pentru companii.

Ce este Microsoft 365 Copilot?

Microsoft 365 Copilot are misiunea de a facilita sarcinile umane monotone, de lungă durată, care pot fi pur și simplu rezolvate prin intermediul inteligenței artificiale. Acestea pot cuprinde automatizări ale activităților de rutină sau formarea de grafice, email-uri calendare sau chiar documente.

Microsoft ne oferă un ajutor de o anvergură ridicată, care este compus din mai multe modele de limbaj (LLMs) și pe care-l poți încorpora cu datele existente din Microsoft Graph sau din celelate aplicații din suita Microsoft.

Microsoft 365 Copilot are potențialul de a transforma modul în care interacționezi cu aplicațiile Microsoft 365 și cum îți poți îmbunătăți compania în rândul competitorilor. ”Astăzi este o zi importantă, care marchează următoarea etapă majoră în rândul evoluției și interacțiunii cu calculatorul, care va transforma modul în care lucrăm și va debloca o nouă perioadă a productivității”, a anunțat Satya Nadella, Președintele Microsoft.

Extinderea capabilităților Copilot a fost implementată în toate tipurile de aplicații și programe precum Word, Excel, Power Point, Outlook, Teams și multe altele. Microsoft se îndreaptă spre o nouă încorporare care vizează SharePoint, Dynamics 365, Power Platform, Fabric, cât și Windows 11.

Totuși, să aruncăm o privire la modul în care poți să îți îmbunătățești suita Microsoft Office, Microsoft Teams și Business Chat cu Copilot!

    • Microsoft Excel. Copilot servește la simplificarea răspunsurilor fără a utiliza forumele complexe. Alt rol important pe care-l joacă îl definește posibilitatea de a afișa diferite vizualizări, proiecții și recomandări fără a schimba fișa de calcul
    • Microsoft Word. Economisește mai mult timp cu Copilot. Acesta te poate ajuta să creezi un prim exemplu de document bazat pe un prompt și poate include conținut colaborativ de-a lungul companiei. Poate chiar să și modifice conținutul documentului, în așa fel încât să preia un aspect profesional informal.
    • Microsoft Power Point. Prin intermediul celor mai simple comenzi, poți să obții rezumate ale prezentărilor lungi și să auto-generezi un pachet de slide-uri dintr-un document word
    • Microsoft Outlook. Gestionează-ți email-urile prin Copilot. Acesta este capabil să răspundă tuturor email-urilor de rutină, să preia conținut și discuții din suita Microsoft 365 și să ajusteze tonul, cât și lungimea răspunsurilor pe care vrei să le trimiți printr-un mail.
    • Microsoft Teams. Discuțiile de pe Teams vor fi floare la ureche! Copilot oferă sfaturi pentru discuțiile pe care le porți în aplicație și să-ți sugereze în ce direcție să te îndrepți, care poate fi în avantajul tău. Va fi un asistent eficient, care va avea grijă de calendar și programările tale.
    • Business Chat. Copilot se ocupă de calendar, documente, contacte, întâlniri, email-uri sau discuțiile pe care le porți. Îmbunătățeste colaborările cu ceilalți utilizându-l ca o soluție unică pentru întrebările tale legate de proiecte și planuri.

Ce pot obține companiile prin Microsoft 365 Copilot?

Microsoft este încrezător că noul asistent Copilot va deveni un ajutor indispensabil companiilor și are potențial de a transforma nivelul de productivitate al angajaților cu 50%, astfel permițând colectarea de feedback care poate îmbunătăți modul în care acesta operează.

La ce ne putem aștepta din momentul în care decidem să implementăm Copilot în performanța companiilor?

    • Productivitate crescută. Nu mai este nevoie să te îngrijorezi pentru orele pe care le consumi să compui conținut, Copilot poate crea un draft rapid și simplu doar folosindu-se de un singur prompt și conținut de limbaj. Nu doar atât, dar abilitățile sale îi permit să realizeze scurte descrieri ale email-urilor lungi și să recomande diverse moduri de a răspunde. Orice task care nu reprezintă o prioritate poate fi soluționat prin Copilot, dându-ți timp să te ocupi de proiecte cu un nivel mai ridicat de prioritate.
    • Abilități ieșite din comun. Copilot poate oferi o mână de ajutor ori de câte ori este nevoie. Gândește-te că majoritatea indivizilor care își petrec timpul lucrând cu aplicațiile Microsoft 365, folosesc doar o parte din funcțiile existente, pe când Copilot reușește să activeze mai mult de 90%. Cu ajutorul limbajului natural, aceste funcționalități pot fi deblocate, iar munca ta poate fi îmbunătățită în câteva minute.
    • Creativitate pe măsură. Ți s-a întâmplat să treci printr-un blocaj creativ? Copilot îți permite să începi procesul creativ oferindu-ți idei, elemente vizuale, studii și șabloane, drept exemplu, în câteva secunde.

Descoperă mai mult cu Copilot  

E mai mult de povestit decât ai crede!

Microsoft 365 Copilot a fost o invenție revoluționară pentru toate companiile care au recurs la automatizarea totală a procesului lor de muncă și au descoperit câteva sfaturi pentru a îmbunătății modul în care interacționează cu micul asistent.

Uite câteva dintre cele mai eficiente sfaturi pe care să le aplici în cazul în care nu ai reușit să te familiarizezi cu Copilot:

    • Folosește Copilot zilnic. Pentru a te obișnui cu funcțiile pe care le oferă asistentul digital, e nevoie să îl folosești zilnic. Acesta învață tot timpul și se adaptează preferințelor și cerințelor tale și oferă sugestii de conținut relevant.
    • Nu rata nicio funcție. Datorită unei game variate de funcții, Copilot poate să ofere ajutor pentru orice problemă întâmpinată, precum recomandarea de conținut, instrumente de analiză de date sau chiar opțiuni de formatare.
    • Personalizează setările.  În funcție de nevoile companiei, poți să utilizezi Copilot într-o manieră unică. Descoperă noile opțiuni de personalizare (design, analiză sau preferințe de limbaj) și transformă-le într-un avantaj de-al companiei.
    • Fii atent la actualizări. Funcțiile Copilot pot fi, la rândul lor, îmbunătățite de către Microsoft, iar fiecare update oferă funcționalități de care poate beneficia compania la un alt nivel.
    • Copilot învață cu tine. Nu-ți face griji! Copilot are capacitatea de a învăța prin intermediul feedback-ului pe care îl primește în sugestii. Recomandările lui vor deveni mai precise în timp și va învăța care sunt obiceiurile de lucru ale companiei.